Wat is ADD?

Davis methode counselor Anke

ADD

ADD is een concentratiestoornis. De afkorting ADD staat voor ‘Attention Deficit Disorder’, oftewel ‘Aandachtstekortstoornis’. Naast ADD bestaat er ook nog ADHD en een gemengde variant van beide typen.

MET EEN HOOFD VOL DRUKTE ZIT JE VAST

Heb je ADD, dan heb je vaak een hoofd vol drukte. Het is niet gemakkelijk om je ergens op te focussen. Door al die drukte zit je vast en kom je er niet uit. Je begrijpt niet goed wat er om je heen gebeurt. Daardoor reageer je vaak anders dan anderen verwachten. Op den duur kan dit ernstige sociale problemen veroorzaken.

Heb je ADD, dan kun je moeite hebben om:

  • je aandacht en concentratie te richten (zonder je te laten afleiden);
  • met leeftijdsgenoten om te gaan;
  • op je niveau te presteren;
  • je werk op tijd af te maken;
  • met de ‘drukte’ in je hoofd om te gaan;
  • te plannen, organiseren en structureren.
Beeldend Inzicht letters Davis methode

DAVIS® METHODE BIJ ADD

Beeldend inzicht helpt je je aandacht te richten als je afgeleid bent. Je leert te herkennen wanneer je je focus kwijt bent en hoe je deze weer terug kunt halen. Met behulp van de Davis gereedschappen kun je je focus bewust afstemmen op je omgeving en leer je om te gaan met verschillende situaties.

Davis gereedschappen oefenen

Veel gestelde vragen

Graag maak ik kennis met je via een vrijblijvend zoom- of telefoongesprek. Vanuit daar bied ik je de mogelijkheid om persoonlijk kennis te maken met mij en mijn manier van werken in mijn praktijk in Liempde. Hebben we een klik dan ben je van harte welkom voor een intakegesprek, daarin stellen we jouw persoonlijke doelen vast en welke training het meest geschikt voor je is.

Een Davis training wordt niet standaard vergoed. In sommige gevallen kan het ADHD-programma worden vergoed vanuit PGB via de gemeente. Bij volwassenen bestaat vaak de mogelijkheid voor een vergoeding van het Davis programma via de werkgever.

Ik ben sinds 2014 gecertificeerd Davis® Counselor. En ik heb ervaring met het begeleiden van kinderen en volwassenen met als passie het begeleiden van AD(H)D’ers.

Beeldend Inzicht is aangesloten bij:

Stichting Adiona, landelijke beroepsorganisatie voor kinder-, jongeren- én gezinscoaches 

Vereniging voor Davis Counselors 

DDA-Nederland 

Davis Dyslexia Association International 

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend gesprek

kooshballen davis methode