Wat is ADHD?

Davis methode counselor Anke

ADHD is een concentratiestoornis. De afkorting van ADHD staat voor ‘Attention Deficit Hyperactivity Disorder’, oftewel ‘Aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit’. Naast ADHD bestaat er ook nog ADD en een gemengde variant van beide typen.

IMPULSIEF ALS GEEN ANDER

Heb je ADHD, dan ben vaak impulsief. Zonder na te denken, reageer je direct op de eerste situatie die zich voordoet. Maar dan komt het volgende alweer op je pad. Je raakt snel opgewonden, maar ook snel gefrustreerd. Met al die drukte in je hoofd, is het niet gemakkelijk om je echt ergens op te focussen. Je stort je continue van het een in het ander. Op den duur kan dit ernstige problemen veroorzaken.

  • Heb je ADHD, dan heb je meestal moeite om:
  • je aandacht en concentratie te richten (zonder je te laten afleiden);
  • stil te zitten;
  • na te denken voordat je iets doet;
  • te plannen, organiseren en structureren;
  • ervaringen met situaties te gebruiken voor de toekomst.
Beeldend Inzicht letters Davis methode

DAVIS® METHODE BIJ ADHD

Beeldend inzicht helpt je je aandacht te richten als je afgeleid bent. Je leert te herkennen wanneer je je focus kwijt bent en hoe je deze weer terug kunt halen. Met behulp van de Davis gereedschappen kun je energie regelen en je focus bewust afstemmen op je omgeving. Zo leer je hoe je om kunt gaan met verschillende situaties.

Davis gereedschappen oefenen

Veel gestelde vragen

Graag maak ik kennis met je via een vrijblijvend zoom- of telefoongesprek. Vanuit daar bied ik je de mogelijkheid om persoonlijk kennis te maken met mij en mijn manier van werken in mijn praktijk in Liempde. Hebben we een klik dan ben je van harte welkom voor een intakegesprek, daarin stellen we jouw persoonlijke doelen vast en welke training het meest geschikt voor je is.

Een Davis training wordt niet standaard vergoed. In sommige gevallen kan het ADHD-programma worden vergoed vanuit PGB via de gemeente. Bij volwassenen bestaat vaak de mogelijkheid voor een vergoeding van het Davis programma via de werkgever.

Ik ben sinds 2014 gecertificeerd Davis® Counselor. En ik heb ervaring met het begeleiden van kinderen en volwassenen met als passie het begeleiden van AD(H)D’ers.

Beeldend Inzicht is aangesloten bij:

Stichting Adiona, landelijke beroepsorganisatie voor kinder-, jongeren- én gezinscoaches 

Vereniging voor Davis Counselors 

DDA-Nederland 

Davis Dyslexia Association International 

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend gesprek

kooshballen davis methode