Wat is Dyscalculie?

Davis Dyslexie training Beeldend Inzicht

dYSCALCULIE

Het woord dyscalculie komt uit het Grieks en het Latijn. Het Griekse dys betekent ‘niet goed functioneren’ of ‘beperkt’ en het Latijnse calcularebetekent ‘rekenen’.

ALS JE MOEITE HEBT MET REKENEN

Heb je dyscalculie, dan raak je verwart bij rekenen. Reken- en verhaalsommen begrijp je niet goed, waardoor je de verkeerde uitkomst geeft. Om een rekensom op te lossen, maak je gebruik van verschillende basisbegrippen. Heb je een van de basisbegrippen niet goed onder de knie, dan zorgt dit voor rekenproblemen.

Heb je dyscalculie, dan heb je meestal moeite met:

  • het automatiseren van sommen;
  • het stapsgewijs rekenen in de juiste volgorde;
  • het leggen van verbanden met eerder geleerde stof;
  • het correct lezen en schrijven van getallen (zonder om te draaien).
Beeldend Inzicht letters Davis methode

DAVIS® METHODE BIJ DYSCALCULIE

Bij het rekenen gebruik je meerdere hersengebieden. Dit maakt dyscalculie een ingewikkelde stoornis. Beeldend Inzicht gaat terug naar de basis van het rekenen. Met behulp van de Davis technieken behandel je het rekenen stapsgewijs: eerst beeldend en daarna in cijfers.

Davis gereedschappen oefenen

Veel gestelde vragen

Graag maak ik kennis met je via een vrijblijvend zoom- of telefoongesprek. Vanuit daar bied ik je de mogelijkheid om persoonlijk kennis te maken met mij en mijn manier van werken in mijn praktijk in Liempde. Hebben we een klik dan ben je van harte welkom voor een intakegesprek, daarin stellen we jouw persoonlijke doelen vast en welke training het meest geschikt voor je is.

Een Davis training wordt niet standaard vergoed. In sommige gevallen kan het ADHD-programma worden vergoed vanuit PGB via de gemeente. Bij volwassenen bestaat vaak de mogelijkheid voor een vergoeding van het Davis programma via de werkgever.

Ik ben sinds 2014 gecertificeerd Davis® Counselor. En ik heb ervaring met het begeleiden van kinderen en volwassenen met als passie het begeleiden van AD(H)D’ers.

Beeldend Inzicht is aangesloten bij:

Stichting Adiona, landelijke beroepsorganisatie voor kinder-, jongeren- én gezinscoaches 

Vereniging voor Davis Counselors 

DDA-Nederland 

Davis Dyslexia Association International 

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend gesprek

kooshballen davis methode