Wat is Dyslexie?

Davis Dyslexie training Beeldend Inzicht

DYSLEXIE

Het woord dyslexie komt uit het Grieks. Dys betekent ‘niet goed functioneren’ of ‘beperkt’ en Lexis betekent ‘taal’ of ‘woorden’.

ALS JE MOEITE HEBT MET LEZEN EN SCHRIJVEN

Heb je dyslexie, dan raak je verwart bij lezen, spellen en schrijven. Je begrijpt niet goed wat er in een tekst staat en daardoor beantwoord je vragen en opdrachten verkeerd. Je zelfvertrouwen neemt af en op den duur kan dit ernstige leesproblemen veroorzaken.

Heb je dyslexie, dan heb je vaak moeite met:

  • het vlot en correct lezen;
  • het correct spellen van woorden;
  • het correct schrijven van letters (zonder om te draaien);
  • het herkennen en gebruiken van bijzondere letter-en klankcombinaties (bv eu, ui, oe, au/ou, nk, ng).
Beeldend Inzicht letters Davis methode

DAVIS® METHODE VOOR DYSLECTICI

Met Beeldend inzicht krijg je inzicht in jouw manier van lezen. Met behulp van de Davis technieken leer je te herkennen wanneer je je focus kwijt bent en hoe je deze bewust weer terug kunt halen. Je ontdekt waar de oorzaak van je verwarring ligt en hoe je deze op kunt lossen. In het vervolg is die oorzaak geen probleem meer!

Davis gereedschappen oefenen

Wil jij met meer gemak leren lezen? Neem dan contact op met Beeldend Inzicht voor een vrijblijvend gesprek.

Veel gestelde vragen

Graag maak ik kennis met je via een vrijblijvend zoom- of telefoongesprek. Vanuit daar bied ik je de mogelijkheid om persoonlijk kennis te maken met mij en mijn manier van werken in mijn praktijk in Liempde. Hebben we een klik dan ben je van harte welkom voor een intakegesprek, daarin stellen we jouw persoonlijke doelen vast en welke training het meest geschikt voor je is.

Een Davis training wordt niet standaard vergoed. In sommige gevallen kan het ADHD-programma worden vergoed vanuit PGB via de gemeente. Bij volwassenen bestaat vaak de mogelijkheid voor een vergoeding van het Davis programma via de werkgever.

Ik ben sinds 2014 gecertificeerd Davis® Counselor. En ik heb ervaring met het begeleiden van kinderen en volwassenen met als passie het begeleiden van AD(H)D’ers.

Beeldend Inzicht is aangesloten bij:

Stichting Adiona, landelijke beroepsorganisatie voor kinder-, jongeren- én gezinscoaches 

Vereniging voor Davis Counselors 

DDA-Nederland 

Davis Dyslexia Association International 

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend gesprek

kooshballen davis methode